Gedragstherapie

Vertoont uw hond probleemgedrag? Ik kan u helpen!

Ik train honden op een positieve manier.

 

Een hond kan probleemgedrag ontwikkelen door een trauma, verandering van gezinssamenstelling of woonsituatie maar ook angst en agressie zijn veelvoorkomende problemen.

 


Ik ga opzoek naar de kern van het probleem. Wat is de prikkel en de motivatie van de hond om dit gedrag te vertonen. Welke emotie speelt bij de hond en hoe kunnen we zijn ongewenste gedrag ombuigen naar gewenst gedrag?

Om tot een goede diagnose te komen zal ik bij u thuis komen zodat ik uw hond kan zien in zijn eigen omgeving. Van te voren stuur ik u een algemene vragenlijst die u kunt invullen. Het consult zal 60 tot 90 minuten in beslag nemen waarin er genoeg tijd is om het probleem te bespreken en vragen te stellen. Uiteraard zal ik het probleemgedrag bekijken en eventueel filmen. Mocht er een gedragstest nodig zijn zal ik die in een veilige omgeving uitvoeren. We maken tijdens het consult een begin met de training. U krijgt naderhand een adviesbrief en het behandelplan voor uw hond. Daarna is het mogelijk om te starten met privé trainingen voor dit specifieke probleem.