Puppy gedragstest (fokkers en nieuwe eigenaren)

Steeds meer fokkers maar ook nieuwe puppyeigenaren kiezen ervoor om een puppytest te laten uitvoeren bij geboren pups. Vaak hebben fokkers al een goed beeld van de karakters van hun pups maar het kan ook fijn zijn om een onafhankelijke gedragstherapeut hier eens naar te laten kijken. Pups laten in het nest onderling vaak ander gedrag zien dan onafhankelijk van elkaar op vreemd terrein tijdens de puppytest.

Het doel van een puppytest is om een fokker te helpen bepalen welke pup in welk gezin terecht komt of een toekomstige eigenaar te helpen een geschikte pup te kiezen die bij je past en die aan je verwachtingen voldoet. 

Opvoeding en socialisatie spelen een belangrijke rol bij het gedrag wat de pup als volwassen hond uiteindelijk zal laten zien. Maar een puppytest laat zien welke karaktereigenschappen een pup al heeft meegekregen. De puppytest wordt bij voorkeur tussen de 6de en de 7de levensweek bij de pups gedaan. Door een puppytest wordt het makkelijker die pupkoper die graag wil gaan werken met zijn hond de juiste pup te geven. Een zachtmoediger pup in het juiste gezin te plaatsen en een wat teruggetrokken pup niet in een te druk gezin te plaatsen.

Maar ook als toekomstige eigenaar van een hond kunt u ervoor kiezen een puppytest te laten uitvoeren bij het nest waar u uw pup uit wilt zoeken. Zo kunt u samen met mij bekijken wat de meest geschikte pup voor u en uw gezin is. Natuurlijk dient deze puppytest wel in overleg met de fokker te gebeuren.