Ik neem op dit moment geen nieuwe trajecten of aanvragen meer aan. 

 

Buddyhond of huishulphond

Huishonden met een speciale taak

 

Is een volledige hulphond niet nodig maar zou het wel fijn zijn als je hond:

 

- iets voor je kan oprapen 

- je kan helpen met je jas uit te trekken

- je steun kan geven in allerlei situaties

- mensen op gepaste afstand blijven
- aangeeft wanneer je moet rusten

- jou afleidt van de omgeving en focus geeft

- een deur voor je open doet

- je medicijnen tasje kan ophalen en brengen

 

Er zijn oneindig veel taken de een hond kan uitvoeren waardoor je je fijner en zekerder voelt maar het kan ook energie besparen doordat je hond ze uitvoert. De meeste honden vinden het geweldig om met hun baas samen te werken en doen dit met veel plezier! Ik werk als ZZP-er voor Een buddyhond of een huishond met speciale taken kunnen geen officiele hulphonden worden maar ze kunnen je wel helpen in je eigen thuissituatie of in je omgeving.   


Het belang van de hond staat altijd voorop. De hond komt in mijn trainingen altijd op de 1e plaats. 

 
Voorwaardes

- Je moet de zorg kunnen dragen voor een hond.
   Denk hierbij ook aan momenten zoals ziekte, vakantie, werk en school. Een oppas of familie kan uitkomst bieden. 

- Vaak zijn de trainingen mogelijk met de hond die er al is. Soms is dit niet het geval.
   Ik bekijk in de intake of je hond geschikt is.   

Inhoud en frequentie

Wat er getraind wordt en hoe vaak er getraind wordt per maand is verschillend per team. Dit is afhankelijk van de leeftijd van de hond maar ook van de situatie. Niet iedereen heeft de mogelijkheden veelvuldig te trainen door omstandigheden in je privéleven of door een beperking. Minimaal aantal trainingen is wel 1x per maand zodat er wel een voortgang is. Ik kom bij jou thuis om samen in jou omgeving te trainen. Alles is aangepast op jou. Je wordt stap voor stap begeleidt om een mooie band op te bouwen met je hond waarmee je een fijne samenwerking kan aangaan. We beginnen bij een goede basis aanleggen (band opbouw, vertrouwen, socialiseren, alleen thuis kunnen zijn, ontspannen wandelen zonder trekken, zindelijkheid enz) en vanuit die basis gaan we de extra speciale taken toevoegen. Zo`n training duurt ongeveer 1 a 2 uur en na afloop krijg je een verslag gestuurd met alle trainingsstapjes waar je dan zelf met je hond mee aan de slag gaat tussen de trainingen door. Alles is bespreekbaar en niks staat van tevoren vast. We kunnen hier afspraken over maken. 

 

Intake

In de intake komt aan bod naar welk doel we trainen.  Wat heb je voor ogen en is dit reëel en haalbaar. Is er nog geen hond kan ik je begeleiden in het vinden van een fijne hond. Is er al wel een hond aanwezig dan kan ik kijken of deze hond geschikt is voor het doel wat je voor ogen hebt. Kortom er is veel bespreekbaar en veel mogelijk. Zo`n traject kan 6 maanden tot 2 jaar duren. Geheel afhankelijk van het team en de doelen waar we naartoe werken. Dit wordt in de intake allemaal ingeschat. 

 

Ben je geïnteresseerd of wil je graag meer informatie:

E: Hondencoachjessica@gmail.com

T: 06-2243 9798